Relaxing

Iedereen heeft wel eens stressvolle momenten in zijn of haar leven. Je hebt binnenkort tentamens, je hebt het even zwaar op je werk of het gaat thuis even allemaal niet zo lekker. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend en daarom heb ik hier een aantal tips die het wat makkelijker maken om je week door te komen.

  1. Neem even wat tijd voor jezelf. Ga lekker in een warm bad of onder een warme douche en neem een masker. Je kunt ook een warme kop thee zetten en even lekker bij de verwarming of openhaard gaan zitten.
  2. Ga naar buiten! Als de bovenstaande tip voor jou niet werkt omdat je nog steeds met je gedachten bent bij hetgeen wat jou stress geeft, ga dan lekker een wandeling maken. Of ga een rondje hardlopen, wat voor jou het beste werkt. Je zult snel merken dat je meer bezig bent met wat er buiten om je heen gebeurt en met je ademhaling, dan met alle gedachten in je hoofd.
  3. Maakt een to-do-list. Als je te veel gedachten in je hoofd hebt zitten en je moet te veel dingen tegelijk doen, schrijf dit dan allemaal op voor jezelf. Op deze manier heb je een veel duidelijker overzicht van wat er nog moet gebeuren én hoef je al deze dingen niet te onthouden in je hoofd. Je zult merken dat dit meteen een rustig effect geeft en dat de stress wat minder wordt. Bovendien geeft het doorstrepen van gedane taken een heel goed gevoel!
  4. Yoga en mediteren. Voor mij helpt yoga heel erg om me te kunnen ontspannen, maar je moet er wel geduld voor hebben. Er zijn allerlei soorten oefeningen die je kunt doen. Oefeningen voor je spieren waar je je op kunt focussen, maar ook oefeningen die er voor zorgen dat je al je gedachten kunt laten gaan. Ik heb hier onder een video voor een bekende yoga-oefening: de zonnegroet. Kijk maar eens of dit wat voor je is en of het helpt bij het ontspannen.

xoxo Stella

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s