Dinner recipe I

Hallo lieve volgers van how2keepupyourhealth. Ik ga vandaag bloggen over mijn favoriete maaltijd die ik altijd maak wanneer ik bezig ben met afvallen.

Het is super eenvoudig voor te bereiden en iedereen kan dit maken. Voor de mensen die echt niet kunnen koken. OOK JULLIE KUNNEN DIT MAKEN!! Geloof me als ik dit zeg, persoonlijk ben ik een verschrikkelijke kokkin, ik kan totaal niet koken en zelfs ik kan dit maken. Ik heb dit gerecht geleerd van een vriend van mij die op kamers woont. We weten allemaal dat studenten die uit huis wonen niet veel geld en tijd hebben om te besteden aan eten. Het is dus goedkoop en snel voor te bereiden.

Oke maar wat is het nou, je oh zo gemakkelijke, lekkerere, gezonde en goedkope recept?? denk je waarschijnlijk. Het is een kip-wokgerecht, maar dan de gezonde variant en dan bedoel ik super gezond!!

Ik gebruik hier bij geen olie en geen sauzen (want dit zijn weer ingrediënten die een maaltijd ongezond kunnen maken).

Okee, let’s start!

Ten eerste wat hebben we nodig?

(Ik heb de AH site geraadpleegd en alle producten daar van afgehaald, maar dat wil niet zeggen dat de  producten alleen daar verkrijgbaar zijn.)

  • Kipfilet 100G

kipfilet

  • Virgin kokos olie 2 eetlepels

kokos olie

  • Wok groenten 150G

wokgroente

  • Tobasco saus 2 druppels, let op erg heet ( voor de liefhebbers van pittig eten)

tobasco

Bereiding:

Wat ik als eerst doe is mijn kip in kleine stukken snijden, daarna marineer ik de kip (natuurlijk op een gezonde manier) met een klein beetje yoghurt (dit zorgt er voor dat de lekker mals wordt), ik voeg daar nog een beetje paprika kruiden aan toe en het sap van een halve citroen. Vervolgens laat ik dit voor 20 min staan zodat alles goed kan intrekken. 

20 min later ga ik het vlees braden, hiervoor gebruik ik een koekenpan op een laag vuurtje, ik doe 2 eetlepels van de kokosolie erin en laat het rustig smelten, nadat het helemaal gesmolten is doe voeg ik de kip toe en laat ik goudbruin is. Wanneer ik het idee heb dat de kip gaar is voeg ik de 100 gram wok groenten toe, en doe er gelijk de tabascosaus erin (dit is optioneel, hou je van pittig eten dan moet je het vooral doen, zo niet kan je dit stuk overslaan). Ik laat alles nog goed doorbakken en voilà!!!!! Je gezonde wok gerecht is ready to serve!!!! 

Ik hoop dat jullie dit allemaal een keer gaan proberen. Mocht je het ooit hebben gemaakt laat dan gerust een reactie achter met een foto van jou versie.  

XOXO Shang 

Advertisements

One thought on “Dinner recipe I

  1. Wereldleiders says:

    Oeeh ziet er heerlijk uit zeg! Klinkt als een feestmaal. Vooral het optionele dat je het pittig kan maken. Daar houd ik van, ook lijkt het me snel klaar dus ik ga het zeker proberen! Hebben we hier ook een vis variant van?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s